★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Frida Skattberg har haft ett stort intresse för bakning sedan barnsben och har redan flera år på nacken inom bakvärlden. Hon driver bland annat Sveriges största bakblogg Baka med Frida och har flera bakböcker där man får ta del av hennes sockersöta värld. Men vem är egentligen Frida?
- Jag är en glad, 28-årig tjej bosatt på Gotland med min familj. Jag har bakat mig genom en tung uppväxt, och inget ont som inte har något gott med sig - för det har lett till att jag idag jobbar heltid med bakning sedan 2015. Att experimentera fram nya recept är det roligaste jag vet, berättar Frida.
Att bakning ligger Frida varmt om hjärtat är det nog ingen som har missat i och med hennes glädjespridande och härliga content på sociala medier. Men bakom Fridas kärlek till bakning finns en personlig historia.
- Jag började baka som terapi. Med en förälder som var högst aktiv i sitt alkoholmissbruk så behövde jag fly in i något, och det blev söta degar, hemgjort godis och kladdiga kakor.
- I början bakade jag mest kladdkaka och chokladbollar, men det tog inte allt för lång tid innan jag började experimentera och sätta ihop egna recept. Jag har pratat med både kuratorer och psykologer och det har varit okej, men inget har fått mig att få sådan ro som bakningen. Idag har jag en son på 1,5 år, så nu kan jag kalla mig för en riktig bullmamma, berättar Frida.
När man ska baka är det A och O att ha bra och kvalitativa bakredskap. En slickepott, en ballongvisp och en springform är Fridas måsten i köket som hon inte kan klara sig utan när hon ska komponera ihop ett riktigt gott bakrecept.
- En stabil och bra slickepott, en ballongvisp, en springform med löstagbar kant och en stor skål med hög kant! Har jag det så kommer jag långt.
- Slickepott funkar alltid, när du jobbar ihop en deg, smälter choklad, ska ha ner smeten i en spritspåse, spackla en tårta. Ja i krisfall så funkar den nästan till allt. Ballongvisp är min bästa visp! Jag vispar oftast hellre för hand med en ballongvisp än med elvisp, det känns som att jag har bättre kontroll då. Springformar är ovärdeliga, i dem kan du baka nästan alla typer av kakor. Och så skålen! Hellre en stor än flera små, dels för att det sparar plats i skåpen men också för att du kan baka allt i en stor skål. Allt får plats, säger Frida.
Sugen på att baka några av Fridas favoritbakverk till nyår?
Baka en eller flera av dessa festliga bakverk att bjuda på till nyår - dessa serveringstillbehör från Scandi Living, Iittala och Pillivuyt är perfekta att använda!
Som nybörjare inom bakningsvärlden finns det många bra tips att ta del av för att göra bakningen både enklare och roligare. Här är Fridas tre bästa tips för nybörjaren inom bakning och hur just du lyckas med din bakning på bästa sätt:
Foto: Frida Skattberg