★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Gör som Frida och baka bröd i en gryta, såsom denna från STAUB. Enkelt julrecept och är riktigt gott!
Har du testat att baka bröd i gryta någon gång? Grytbröd med valnötter och tranbär är ett av Fridas favoritrecept av enkla julrecept att göra. Det blir ett helt annat typ av bröd när man bakar det i en gryta, nästan som ett surdegsbröd fast mycket enklare. Jag serverar det gärna med hemkärnat smör eller goda ostar, berättar Frida.
Ingredienser (för 1 bröd)
Gör så här:
Forma varsamt till en boll för att behålla luften i degen.
När du skär i grytbrödet så väntas ett vackert mönster av tranbär och valnötter.
Morotskakan får en härlig gul färg med hjälp av saffranet, vilket också smakar riktigt gott och juligt!
Morotskaka är ett klassiskt bakverk som fungerar att bjuda på året om. Här har Frida gjort en julig variant av klassikern genom att tillsätta julingrediensen saffran plus vaniljfrosting ovanpå som pricket över i:et. Denna morotskaka är perfekt att bjuda dina gäster på i jul och det blir så fint med den gula färgen, säger Frida.
Ingredienser:
Kaka:
Frosting:
Gör så här:
Kaka:
Frosting:
Toppa din juliga morotskaka med skalet av en lime.
Det klassiska vörtbrödet är ett måste på julbordet, servera gärna tillsammans med julskinka eller en god ost.
Det klassiska vörtbrödet är ett måste till jul. Det saftiga brödet med smak av julens kryddor passar lika bra på julbordet som till risgrynsgröten på julaftons morgon. Håll det enkelt och klassiskt som Frida eller addera russin för extra sötma och smak.
Ingredienser (för 2 limpor):
Pensling:
Gör så här:
Lägg degen i en långsmal form som är täckt med bakplåtspapper för att få ut brödet enklare ur formen vid servering.
Dorres glöggset med snöflingor på är perfekt att ha till glöggmyset.
Bakning för med sig många minnen från hennes barndom men är också hennes terapi vid julen.
En sockerkaksform som denna från Nordic Ware är perfekt att ge bort till bakfantasten i julklapp!
Foto: Frida Skattberg, @bakamedfrida