★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT

FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025

BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Logga in

BLACK WEEK Upp till 70% rabatt*

Inspiration & Tips/Livsstil & Recept/Baka med Fridas 3 enkla påskrecept
Förgyll ditt påskfirande genom att bjuda på enkla påskrecept från Baka med Frida - en marängtårta med färska bär, mini-sockerkakor och en Silviakaka med citron.

Baka med Fridas 3 enkla påskrecept

En silviakaka med citronglasyr, marängtårta med kokos och färska bär och mini-sockerkakor med citron. Fira påsk med Frida Skattberg även känd som bakdrottningen Baka med Frida genom att baka någon av dessa tre goda och enkla påskrecept som kommer att förgylla ditt påskfirande. Ta del av recepten här!
Onsdag 15 mars 2023
Dela artikel
Baka en klassisk Silviakaka i en Charlotte form från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Garnera din påskkaka med färgglatt strössel.

Servera den färggranna Silviakakan på Scandi Livings fina Dots serveringsfat. Matcha med assietter från samma serie att servera kakan på!

FRIDAS TRE ENKLA PÅSKRECEPT SOM FUNKAR ÅRET OM

1. SILVIAKAKA MED CITRONGLASYR

En Silviakaka är en fluffig sockerkaka med vanlij och glasyr – en favoritkaka för många och perfekt som påskrecept. Här har Frida garnerat Silviakakan med färgglatt strössel som ger extra krisp och smak. Välj att toppa din kaka med färska bär eller varför inte låta den goda glasyren få tala för sig självt!

  • Bitar: 8
  • Förvaring/hållbarhet: I kakburk med tätslutande lock. Håller en vecka i kylskåp eller tre månader i frys.
  • Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser:

Sockerkaka:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Glasyr:

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • skal från 1 citron
  • saft från 1/2 citron
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • 2 msk strössel

Gör så här:

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa en form. Frida använder Charlotte från Nordic Ware!
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Rör ner vattnet.
  3. Blanda de torra ingredienserna i för sig och vänd sedan ner dem i smeten, rör till en klumpfri smet.
  4. Häll kaksmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna. Vänd sedan upp på serveringsfat.
  5. Glasyr: Smält smör och strösocker i en kastrull på medelhög värme. Låt koka upp och koka sedan under konstant omrörning i en minut, tag av från värmen.
  6. Tillsätt citronskal- och saft, äggulor och vaniljsocker under omrörning. Vispa nu kraftigt tills krämen tjocknat, låt sedan svalna.
  7. Bred den avsvalnade glasyren på kakan och toppa med strössel.
Baka en klassisk Silviakaka med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Vispa smeten till påskkakan med Nordic Ware ballongvisp för en fluffig smet.

Nordic Ware - ballongvisp

Baka en klassisk Silviakaka i en Charlotte form från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept.

Nordic Ware Charlotte-form

Baka en klassisk Silviakaka i en Charlotte form från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Häll över glasyren när den har svalnat på kakan.

Låt din glasyr svalna innan du häller den på kakan.

Baka en klassisk Silviakaka i en Charlotte form från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Garnera din påsktårta med färgglatt strössel.

Garnera din Silviakaka med färgglatt strössel som ger extra krisp och smak.

2. MARÄNGTÅRTA MED KOKOS & FÄRSKA BÄR

En marängtårta är en klassiker att bjuda på året runt - både till jul, midsommar och nu till påsk. Fridas marängtårta är ett enkelt påskrecept med kokos som huvudingrediens dekorerad med färska bär. Välj att dekorera din påsktårta med påskägg, riven choklad eller vad du själv önskar.

  • Bitar: 10-12
  • Förvaring/hållbarhet: 2 dagar i kylskåp

Ingredienser:

Maräng:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/4 dl kokos

Garnering:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g hallon - färska eller tinade
  • 300 g färska bär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning. Vispa till en styv, blank maräng.
  3. Vänd ner 1 dl kokos och bred ut smeten på plåten. Strö sedan över resterande kokos (1/4 dl). Grädda mitt i ugnen i ca. 40-50 minuter. Lyft den försiktigt med hjälp av en spatel - om den släpper från pappret så är den klar, annars behöver den gräddas en stund till.
  4. Stäng av ugnen och låt marängen svalna helt medan ugnen kallnar.
  5. Vispa grädden fluffig, mosa hallonen och rör ner dem tillsammans med vaniljsocker i grädden.
  6. Bred grädden på marängbotten och strö över färska bär.
Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Garnera din påsktårta med färska bär så som blåbär, hallon, röda vinbär och jordgubbar.

En klassisk marängtårta som påskrecept går alltid hem – dekorera med färska bär eller vad du själv älskar.

Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept på en bakplåt från Nordic Ware. Vispa smeten med en ballongvisp för att få en fluffig smet.

Kokos ger din marängtårta en härlig sötma!

Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept på en bakplåt från Nordic Ware. Häll ut smeten med en slickepott som blir din tårtbotten.

Bred ut din marängsmet på en praktisk bakplåt från Nordic Ware klädd i bakplåtspapper.

Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept på en bakplåt från Nordic Ware. Bre ut marängsmeten med en tårtspatel som blir din botten.

En tårtspatel som denna från Nordic Ware är perfekt när du ska bre ut din marängsmet som sedan blir din tårtbotten.

MER BAKREDSKAP FRÅN NORDIC WARE

Se mer
Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept på en bakplåt från Nordic Ware. Strö över kokos på din marängbotten som ger extra krisp.

Bred ut din marängsmet på en praktisk bakplåt från Nordic Ware klädd i bakplåtspapper.

Baka en god marängtårta med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept på en bakplåt från Nordic Ware. Garnera din påsktårta med färska bär när tårtan är klar.

Garnera din påsktårta med färska bär så som blåbär, hallon, jordgubbar och röda vinbär!

3. MINI-SOCKERKAKOR MED CITRON

Söta mini-sockerkakor är ett måste att bjuda på till ditt påskfirande. Det är ett enkelt påskrecept med få ingredienser. Det enda du behöver göra är att hälla i din sockerkakssmet i Nordic Wares praktiska små formar som skapar dessa små söta bakelser. Dekorera sockerkakorna med florsocker, glasyr eller välj att servera dem bara som de är som Frida har gjort!

  • Antal: 6 st
  • Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix
  • Förvaring/hållbarhet: I kakburk med tättslutande lock. Håller en vecka i kallt skafferi eller tre månader i frys.

Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • skal & saft från 1 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa en form. Tips från Frida: använd Geo bundtlette från Nordic Ware som har 6 små formar.
  2. Smält smöret och rör ner mjölk.
  3. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt smörblandningen och rör ihop. Vänd ner citronskal- och saft tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter. Prova med en sticka - stick ner den i kakan, är den torr så är kakan klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du vänder upp kakorna på serveringsfat.
Baka söta mini-sockerkakor i en Geo bundtlette bakform från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept.

Mini-sockerkakor med citron är enkelt påskrecept som är perfekt att bjuda på till påsk!

Baka mini-sockerkakor i en Geo bundtlette bakform från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Blanda alla ingredienser i en stadig bunke.

Blanda alla dina ingredienser i en stadig bunke!

Baka mini-sockerkakor i en Geo bundtlette bakform från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Häll i smeten med en praktisk slickepott.

Smöra och bröa formen innan du häller i smeten i Geo Bundlette formen från Nordic Ware.

Baka söta mini-sockerkakor i en Geo bundtlette bakform från Nordic Ware med hjälp av Baka med Fridas enkla påskrecept. Här är de helt klara från ugnen.

Är stickan torr när du sticker ner den i kakan? Du är dina sockerkakor helt klara!

Vill du veta mer om vem Frida är? Se hennes inspirationssida här!

Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida

Linnéa Axelson
Skribent
FÖR ALLA SOM ÄLSKAR ATT BOA
Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB