★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Varför inte servera chèvre- och cashewsallad till lunch? Här balanseras getosten med milda smaker som avokado, babyspenat och tomat.
Chèvreostens krämiga konsistens gör salladen lite matigare – en perfekt lunch som går snabbt att fixa ihop.
Ringla lite olivolja och några nypor flingsalt över salladen så är du klar!
Ingredienser:
Denna fräscha sommarsallad är av en matigare karaktär och passar därför utmärkt som förrätt eller huvudrätt tillsammans med en skiva nybakat bröd. Här balanseras getostens robusta arom upp med den milda smaken från avokado och nötig babyspenat. Getost och nötter passar utmärkt ihop, därför har cashewnötter generöst strötts ut på salladen. Sältan från nötterna och syran från kaprisen balanserar upp tomaternas sötma och med lite flingsalt och olivolja är salladen klar! Här behövs ingen tillagning utan bara fräscha och smakfulla råvaror blandade på ett visuellt avskalat och somrigt sätt.
En härligt grön sallad på paprika, sockerärtor och physalis passar perfekt som tillbehör till grillat. Här serverat på Ditsy serveringsfat från PotteryJo.
Ingredienser:
För den som vill ha en somrig sallad med något mildare och diskretare smakkombinationer kan testa denna paprikasallad med sockerärtor och physalis. Den sötsyrliga smaken från physalisen passar utmärkt ihop med grön paprika och sockerärtor för fin balans medan en handfull pumpakärnor framhäver den nötiga smaken i spenaten. Även här räcker det långt med endast lite flingsalt och olivolja som dressing. Enkelt, fräscht och gott att servera till grillat på sommarfesten. Fler smarta och enkla tips för just sommarfesten hittar du här.
Eller varför inte kombinera två klassiska sommarsmaker i ett? En jordgubbs- och fetaostsallad kan enkelt serveras som huvudrätt.
Kombinationen av söta jordgubbar med salt fetaost lär garanterat bli uppskattad av stora som små runt bordet.
Tips: servera gärna din sommarsallad på ett tårtfat så blir det lite härlig och annorlunda servering.
Ingredienser:
Jordgubbar och fetaost – två sommarklassiker vi gärna äter mer än en gång i sommar. Denna ljuvliga sallad lär bli en storfavorit runt bordet bland vuxna som barn och kan med all fördel vara en huvudrätt i sig. Kombinationen av sötman från svenska jordgubbar med sältan från fetaosten och en hint av svartpeppar är oslagbar. Blanda ner lite vindruvor för en till dimension till salladen och låt allting vila på en bädd av nötig bladspenat. Strö över solrosfrön, ringla olivolja på salladen och smaksätt det hela lite extra med några nypor flingsalt. Servera sedan denna vackra sommarsallad på ett snyggt serveringsfat eller varför inte på ett tårtfat?
Läs mer: Semestertips för en svalkande sommarlunch.
Läs mer: Så dukar du till trädgårdsfest.
Styling: Åsa Holmkvist Foto: Angeliqa Daldorph