★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Ett champagnetorn är väl aldrig fel? Perfect Serve champagneglas från Spiegelau är perfekta för just det!
Servera bubblet med elegans – som i Ripple champagneglas från ferm LIVING exempelvis!
Den lyxiga drycken champagne är världens mest kända mousserande vin, en dryck som är starkt förknippad med flärd, fest och glamour. Namnet kommer från det vindistrikt där drycken framställs och endast drycker som är producerade där får kallas champagne. Till skillnad från vanligt vin får champagne jäsa i två omgångar – denna metod gör att drycken får sin karaktäristiska brödighet och en riklig mängd bubblor som tillkommer av det höga trycket i flaskan.
Flöjtglas eller coupeglas? Eller kanske tulpanglaset? Vilket champagneglas du väljer kommer påverka smakupplevelsen.
-Coupeglas eller som vi numera säger ”kupade champagneglas” användes tidigt och förknippas med svunna tider. Ett glas som på senare tid gjort stor come back. Den vida och öppna kupan som denna variant har är minst sagt elegant men den håller dock inte kvar bubblorna lika länge och även doften kan upplevas svagare.
-Flöjtglas - den variant de allra flesta förknippar med ett champagneglas är mer optimalt för både smak- och doftupplevelsen. Den höga kupan med nästan raka kanter är utformad att öka flödet av bubblor i drycken.
-Tulpanglaset - det som vid första anblick ser ut som ett klassiskt vinglas. Kupan är hög och öppningen smal men midjan på kupan är bredare. Denna typ av champagneglas lyfter fram aromerna och framhäver verkligen champagnens brödighet och friskhet. Den smala öppningen gör att drycken når tungans främre del vilket gör att sötman blir tydligare.
Designfavorit – Essence champagneglas är ett klassiskt flöjtglas och blir aldrig fel till fest!
För finsmakaren – Vinum Cuvée Prestige är ett champagneglas utformat för att reglera syran i drycken, för en fylligare arom och dessutom i lyxigt kristallglas.
Karlevi champagneglas från Scandi Living - ett klassisk flöjtglas i stilren design.
Vilket champagneglas väljer du?
Rosa bubbel? En modern twist på en tidlös dryck, serverad i kupat champagneglas!
När det är dags att korka upp champagnen och fira något litet eller stort är det trevligt att kunna servera denna bubblande dryck enligt konstens alla regler. Så några små och enkla tips att ta med sig är:
-Undvik att hålla glasen kylda, det tar bara bort njutningen då glasen blir svåra att hålla i och upplevelsen blir inte alls lika härlig. Håll istället champagneglasen i normal temperatur.
-Champagnen däremot ska serveras väl kyld. Bäst blir drycken vid 7 °C. Låt den oöppnade flaskan vila i en ishink som till hälften är fylld med is och till hälften vatten. Låt den stå i 30 minuter för att drycken ska uppnå rätt temperatur. Sen är det bara att skjuta iväg korken och servera!
Hitta dina nya favoriter i vårt sortiment av vackra champagneglas i alla former.
Text: Josefin Beijer Foto: Angeliqa Daldorph