★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Varje kök behöver en bra skärbräda. Oavsett hur matlagningskunskaperna ser ut så är en skärbräda av bra kvalitet minst lika viktig som en bra kniv. Skärbrädor finns i en mängd olika material som exempelvis
Olika material har olika fördelar, välj den skärbräda med det material som motsvarar dina behov bäst, eller investera i flera.
Det finns många olika träslag på skärbrädor de vanligaste är skärbrädor i ek, skärbrädor i valnöt eller skärbrädor i lönn. Vill du ha en extra lyxig skärbräda ska du välja en skärbräda av ändträ. Vi har varianter på ändträskärbrädor från Kockums Jernverk och Continenta. En träskärbräda kan användas till det mesta som exempelvis bröd, kött och grönsaker. För bröd kan det vara bra att välja en med räfflad struktur för att samla upp smulorna. För kött är det bra med en skärbräda med skåra runt för att köttsaften ska stanna kvar. Hos oss på Nordic Nest hittar du varianter på träskärbrädor från exempelvis Markus Aujalay, House Doctor och ferm LIVING.
En skärbräda i plast är enkel att använda och dessutom smidig att rengöra. Denna typ av skärbräda passar för de flesta typer av ingredienser som grönsaker, fick och fågel. Hos oss hittar du populära varianter från exempelvis RIG-TIG.
Skärbrädor i laminat är ofta väldigt dekorativa och tåligare än trä och plastskärbrädor.
De är lätta att rengöra och går oftast att diska i diskmaskin.
En rund skärbräda tillverkad i vacker marmor är perfekt för att kvala ut deg på eller för att servera plockmat på ett elegant sätt. Hos oss på Nordic Nest hittar du fina marmorskärbrädor i olika former från bland annat Bloomingville och Normann Copenhagen.
Hos oss på Nordic Nest hittar du populära skärbrädor från populära varumärken som:
Anledningen till att du ska olja in din skärbräda är att det ska bli svårare för vätskor från exempelvis fisk och kött att tränga in i träet. Att olja in skärbrädan hjälper den dessutom att behålla sin ursprungliga form. Tvätta skärbrädan noggrant, och torka den helt torr innan du oljar in den.