★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Oavsett om du ska laga soppor, goda grytor eller något annat spännande så är en gryta av hög kvalitet ett viktigt redskap. Här hittar du grytor i gjutjärn, rostfritt stål och koppar från kända varumärken.
I vårt stora utbud av köksredskap så hittar du grytor av hög kvalitet. Oavsett om du letar efter en lyxig gryta i rostrfritt stål, gjutjärn eller koppar så hittar du här populära produkter från kända varumärken som Muurla, Iittala och Scanpan .
Induktion är ett modernare, enklare och energisnålare sätt att laga mat på. Problemet med detta är dock att samtliga köksredskap inte fungerar med induktionshällar. När du väljer gryta så är det därför viktigt att ta hänsyn till grytans materialkomposition. Allra bäst för att laga mat på induktionshäll är grytor av gjutjärn. I regel fungerar inte populära material som rostfritt stål och aluminium på induktionshäll. Ett undantag är däremot om grytan är försedd med en inbyggd induktionsplatta i botten.
Grytor som går att använda på induktionshäll ska ha en symbol på förpackningen som säger detta. Det är även en bra idé att läsa instruktioner från leverantören.
Om du ska ha en emaljerad gryta i gjutjärn eller en gryta i rent gjutjärn är en fråga du bör ställa dig själv innan du köper din gryta. Det finns fördelar och nackdelar med båda sorters grytor. En emaljerad gryta är generellt sett dyrare än en vanlig gjutjärnsgryta. Däremot är emaljerade gjutjärnsgrytor lättare att sköta om och mindre ömtåliga. Samtidigt ger de inte ifrån sig en bismak av järn vid matlagning, vilket en vanlig gjutjärnsgryta kan göra.
Andra föredrar dock en vanlig gjutjärnsgryta i rent järn tack vare dess hundra procent naturliga material. Dess grova material tål även i stort sett köksredskap av alla sorters material och former. Som sagt är dessa sorters grytor ofta billigare än emaljerade grytor också.