Le Creuset santokukniv med stålhandtag är en exklusiv santokukniv skapad för att ge dig precision vid tärning, skivning och hackning av allt från grönsaker till fisk och kyckling. Santokukniven som med sitt ursprung från Japan har ett stilfullt utförande med en sylvass egg tillverkad i vackert mönstrerat damaskusstål och är utrustad med ett ergonomiskt handtag som gör det bekvämt för dig att greppa.
SkötselrådSkärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.
Använd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.