Kai Shun Classic tomatkniv har ett tandat blad tillverkat av kvalitetsstålet VG-Max och 32 lagers damaskstål och ett handtag av polerat laminerat Pakkaträ. Tomatkniven tillhör Shun Classic-serien som tack vare det konvexa bladet och den manuella slipningen gör varje kniv otroligt vass. Handtaget har den traditionella japanska ”kastanj”-formen som gör att den passar perfekt i handen och ger en optimal känsla. Den japanska knivens tandade egg är perfekt för att skära tomater och andra grönsaker.
SkötselrådAnvänd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.
Skärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.