Kai Wasabi Black allkniv med sitt 10 cm långa blad lämpar sig väl åt skalande och skärande av frukt och grönt – och utgör en bra grund i alla knivset. Bladet har en lätt böjning och är tillverkat i rostfritt stål med hög kolhalt. Genom en kombination av bambupulver och polypropen besitter handtaget anti-bakteriella egenskaper som främjar en säkrare arbetsmiljö. Kniven ingår i Kais Wasabi Black-serie – där du finner högkvalitativa och snygga knivar för alla ändamål.
SkötselrådSkärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.
Använd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.