Kai Wasabi Black stekkniv har ett blad som är tillverkat i rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och har ett handtag med en kombination av polypropen och bambupulver, vilket ger det anti-bakteriella egenskap. Den japanska stekkniven passar utmärkt för att skära kött.
SkötselrådAnvänd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.
Skärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.