Yaxell kiritsukekniv 20 cm är en hybrid mellan en grönsakskniv och fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses vara svår att bemästra. När du har blivit riktigt skicklig med kniven sägs det att den går att använda till allt. Denna kniv ingår i Gou-serien som på svenska betyder "den enastående". Knivarna i serien är uppbyggda av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Knivbladets hårdhetsgrad har ett värde på mellan 62 och 64 HRC. Det blanka svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta som är ett material framställt av linneduk och en specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Denna process ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. Knappen pryds av ett emblem med det japanska tecknet för Gou.