★ ★ ★ ★ ★ 4.6 / 5 TRUSTPILOT
FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP T.O.M. 31.01.2025
BLI MEDLEM - FÅ 30 KR RABATT
TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR
Japanska knivar har utvecklats under tusen år av noggrann kokkonst i det japanska köket, och utmärker sig från de västerländska knivarna på fler sätt än bara utseendet.
Hos oss finner du ett stort urval av de bästa japanska knivarna från kända varumärken och designers.
Till skillnad från västerländska knivar så har en japansk kniv en mindre slipvinkel. Detta gör dem vassare och ofta hårdare. Eggen på de vanligaste japanska köksknivarna är alltid slipade på ena sidan av bladet, vilket gör att de lämpar sig mycket bra för att skiva tunt.
Hårdheten som uppstår till följd av slipvinkeln och den högre kolhalten i stålet gör knivarna ömtåligare. Samtidigt förblir materialet starkt under en längre tid.
Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från några av de kändaste varumärkena. Vi erbjuder ett sortiment bestående av knivar från tillverkare som KAI, Yaxell och Miyabi
Japanska knivar är en bred term som omfattar knivar som passar bra till olika ändamål.
De japanska knivarna är styvare och därmed ömtåligare än västerländska knivar. Detta medför att man bör vara omtänksam så att de förblir bra köksknivar under en lång tid. Det kan därför vara en bra idé att läsa igenom instruktioner från leverantören om hur produkten ska brukas.
En japansk kniv ska inte diskas i diskmaskin för att undvika skador på bladet och materialet. Rengöring bör i stället ske för hand med ett milt diskmedel.
Bladvinkeln på japanska knivar är mindre än västerländska knivar. Det är därför nödvändigt att hitta en knivslip som är optimerad för dessa japanska köksknivar.